slimme-tips-voor-digital-nomads

Vijf slimme tips voor Digital Nomads

Als digital nomad moet je, naast de praktische zaken die horen bij het voorbereiden van een lange reis, nog wat extra zaken regelen om ergens ook nog fijn te kunnen werken.  Als wij zelf ergens nieuw aankomen is de eerste vraag: internet? de tweede vraag: onderkomen? en de derde vraag: boodschappen? Als deze drie dingen zijn geregeld, komt er weer rust in ons hoofd. Ook komen er dan pas nieuwe (werk) ideeën en creativiteit. Eerder niet. En dat hadden we niet echt verwacht voordat we op reis gingen! En al doende leerden we dat je dat proces voor jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken.

Er zijn een aantal tools en websites die we gebruiken bij onze reisvoorbereiding om een idee te krijgen bij een bepaalde nieuwe bestemming. Ook zijn er tools om overal vandaan te kunnen werken en om online samen te kunnen werken met anderen. We delen in dit blog een aantal  tools, apps en websites die we zelf vaak gebruiken of mensen uit onze trainingen ons aanraden. (Belangrijk om te weten: we worden niet betaald voor de links die we met je delen).

Tip 1: Bestemming onderzoeken op NomadList
Een hele mooie website, eigendom van een Nederlandse digital nomad, waar je bestemmingen kunt vergelijken als geschikte plek om te leven en te werken voor iemand die locatie-onafhankelijk werk doet. Denk aan elementen als internet snelheid, veiligheid, het klimaat, de levenskosten, reizen als vrouw alleen. Je vindt het allemaal op nomadlist.com.

Tip 2: WorkFrom
Onderzoeken welke werkplekken fijn zijn, is altijd onderdeel van een digitale nomade bestaan. Deze website helpt je daarbij! WorkFrom is een community gebaseerde website (je kunt zelf dus reviews achterlaten van een werkplek). Het laat je een kaart zien van een gekozen plek ergens op de wereld en geeft scores voor zitplaats, rumoer, internet snelheid, aansluitingen voor je stroom en het menu. Een aanrader!

Tip 3: Betaalbare vlucht vinden
Relatief nieuw in de online reiswereld is Google Flights. Bij ons een favoriet omdat het werkt met een kalender model. In één oogopslag kun je zien wat de goedkoopste dagen zijn om te vliegen in een bepaalde week. Bekijk het hier: google.nl/flights. Ook gebruiken we nog steeds vaak skyscanner.nl om onze vluchten te zoeken en te boeken. Een nieuwe app die we aan het proberen zijn is Hitlistapp.

Soms wil je een reis boeken met een vliegticket enkele reis. Bij het overgaan van internationale grenzen, wordt weleens gevraagd naar een retourticket of een bewijs dat je het land weer gaat verlaten. Er bestaat een dienst waar je een tijdelijk retourticket kunt boeken, wat je cancelt zodra je de grens over bent. Het heet Fly Onward en is populair onder digitale nomaden.

Tip 4: Post digitaal ontvangen
Bij het voorbereiden van je reis, denk je misschien niet meteen aan hoe je het thuis achterlaat. Eén van de dingen die ons veel gemak brengt is het digitaal kunnen ontvangen van onze papieren post. Het bedrijf PostboxNL heeft postadressen beschikbaar waar je je post naartoe kunt laten gaan. Zij openen je post, scannen je post, sturen je het bestand via email en archiveren vervolgens je post. Met privacy instellingen bepaal je zelf wat wel en wat niet geopend mag worden. Het kost 0,99 cent per week en je betaalt per poststuk. Zoveel mogelijk papieren post opzeggen dus (of digitaal ontvangen).

Tip 5: Stekkerdoos en lang snoer
Niet echt een software tip, maar wel een hele slimme en minimalistische reishack die wij pas na een paar jaar reizen ontdekten: neem voor de apparaten met Nederlandse stekkers een stekkerdoos van thuis mee. Je hebt dan maar één koppelstuk nodig om het stekkerblok snoer in het lokale stopcontact te steken. En je kunt thuis alles ook weer gewoon gebruiken zonder dat je terug hoeft te wisselen:)


Vind je deze tips handig? Zou je meer willen weten over het leven als digitale nomade? Neem dan nu deel aan het kennismakingstraject van ons Digital Nomad Programma en ontdek of reizen als Digital Nomad iets voor jou is! Er gingen je al meer dan 120 mensen voor:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met Diana full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als geld, tijd, werk, bezit en ondernemerschap. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com.