WONDERLIJKE WERKERS

De afgelopen jaren hebben we met veel mensen mogen werken op weg naar een leven van (nog) meer leven en werken op hun eigen voorwaarden. Op deze pagina kun je hun veranderverhalen lezen. Ga zitten en be inspired!

2020

2019

INTERVIEW MET RIVKA EN JELLE

BUSJES OMBOUWEN EN GAAN WAAR DE ZON SCHIJNT
Onderweg naar de autodealer voor een testrondje kwam het onderwerp reizen weer ter sprake. De realiteit van een fulltime kantoorbaan, maandelijkse huurkosten, files en overvolle treinen, pasten niet bij de toekomst die Jelle en Rivka voor ogen hadden. In 2016 gingen zij op reis en waren bijna 20 maanden in het buitenland: “Het mooie van reizen is dat je elke keer opnieuw wordt verrast en geïnspireerd raakt.

Rivka & Jelle kwamen terug van deze lange reis en besloten dat ze nog meer en nog langer wilden reizen. Dit keer met een eigen bedrijf. Na het volgen van het Digital Nomad Programma hebben ze samen webbureau Digital Drifters opgericht. Ze zijn vertrokken als ondernemers mét klanten naar Portugal vertrokken en hebben Nieuw Zeeland en Canada in het verschiet liggen. Leef je droom jongens! #petjeaf

Andrea Dronk interviewde Rivka en Jelle over hun reis en proces naar locatie-onafhankelijk ondernemen. Lees het hier: ‘Busjes ombouwen en gaan waar de zon schijnt‘.

2018

INTERVIEW MET MAARTEN EN NANCY

OP AVONTUUR IN AFRIKA MET TWEE JONGE KINDEREN
Voor de natuur, zon, inspiratie, verbinding, lokale projecten en het avontuur. Nancy en Maarten Middelveld deden het en vertrokken met hun kinderen Leah (3) en Nick (5) voor zes weken naar Zimbabwe, Afrika, waar Maarten aan de slag ging als ingenieur: “Met het gezin op proef, een ingrijpend experiment met een geslaagde uitwerking. Dit is pas het begin.”

Nancy werkte als logopediste bij Stichting Radar en besloot haar baan op te zeggen. Met financiële hulp van haar werkgever volgde ze bij ons het Digital Nomad Programma als intensief outplacement traject. Ze richtte haar lifestyle coachingsbedrijf TicTacBloom op. Maarten is ingenieur en samen ontwierpen ze tijdens ons Business Bootcamp op Tenerife in 2018 hun droom project in Afrika. Inmiddels (eind 2019) zijn Maarten en Nancy mét gezin voor een aantal maanden neergestreken in Zimbabwe, onder andere bezig met het slaan van een lokale waterput en schoolt Nancy hun kinderen op de boerderij met hulp van de Wereldschool. #inspiratie

Andrea Dronk interviewde het gezin over hun proces naar ondernemen en reizen als gezin en de zaken die daarbij komen kijken. Lees het interview hier: ‘Op avontuur in Afrika met twee jonge kinderen‘.

2017

INTERVIEW MET RIANNE

KIEZEN VOOR EEN LEVEN IN FLOW
Parttime werken, een eigen onderneming starten en reizend de wereld ontdekken. Wat voor velen een onmogelijke combinatie lijkt, is voor Rianne Schrijver en haar gezin de nieuwe standaard. Rianne werkt drie dagen in de week als apotheker en startte twee bedrijven: “Door anders te gaan denken over bijvoorbeeld werk, tijd en geld, groeide ook het idee van een eigen onderneming.”

Met in het vooruitzicht een drie maanden durende reis door Azië, nam ze contact op met ons. Het hebben van een eigen bedrijf was nooit de intentie toen ik besloot om het Digital Nomad Programma te volgen. ‘Met elk onderdeel in het programma, werd ik me meer bewust van hoe een leven op eigen voorwaarden eruit kon zien. Je wordt getraind om anders te kijken naar waarden als geld, tijd, bezit, werk en je ideale dag. Leven in een Volkswagen busje zoals Diana en Steven, samen met twee jonge kinderen, is een extreme uitdaging. Eentje die mij inspireerde in mijn reis naar een leven waarin mijn creativiteit een meer prominente rol speelt en ik meer tijd kan doorbrengen met mijn gezin. Met als resultaat, dat ik minder ben gaan werken als apotheker, Best Kept Memories heb opgericht in 2018 en alle geleerde ondernemerslessen kon toepassen bij de oprichting van mijn tweede bedrijf KennisConnect in 2019. Een leven daadwerkelijk in flow. Ik doe waar ik energie van krijg!

Andrea Dronk interviewde Rianne over haar proces naar ondernemen. Lees het interview hier: ‘Kiezen voor een leven in flow‘.

2016

INTERVIEW MET SANDER EN DEBORA

KOERS BEPALEN MET JAARTHEMA’S EN KERNWAARDEN
Thuis in Nederland was alles aanwezig: een koophuis, een leaseauto, betaalde banen, vrienden en familie. Maar ook files, een hypotheek, kinderopvang en andere verplichtingen. Met het perfect ogende, burgerlijke leven in Waddinxveen kwam de vraag: wat willen we nu echt?

In de aanloop daarnaartoe werd Debora getroffen door een zware burn-out. Het ging zelfs zo ver dat beeldschermen, licht en geluid ondragelijk waren geworden. De wil om het anders te doen was sterker dan ooit. Debora startte eind 2017 met het Digital Nomad Programma en samen met Sander deed ze in 2018 mee met het Business Bootcamp op Tenerife. Hier begon Debora de afscheidsonderhandeling met haar werkgever,  werd hun bedrijf YourHotelBoost geboren en de eerste reisetappe voorbereidt.  Ze hadden hun huis in Nederland al verkocht en kochten in 2019 een prachtige stacaravan in de Nederlandse bossen voor de tijd dat ze in Nederland zijn. Het pad ligt open voor veel ontwikkeling, persoonlijke groei en hun dochter. #inspiratie

Andrea Dronk interviewde het gezin over hun proces naar ondernemen en reizen als gezin. Lees het interview hier:’Koers bepalen met jaarthema’s en kernwaarden‘.  

2015

INTERVIEW MET JANNEKE

Janneke Dijkhuis Carriereswitch Wonderlijk Werken

WAT ALS JE HOOFD JE HART VOLGT
Tot 2012 werkte Janneke Dijkhuis voor de bekende reisorganisatie Oad Reizen.
Ze verhuisde naar Bali voor een baan bij een lokale reisorganisatie, maar ook daar werkte en leefde ze niet op haar eigen voorwaarden. Het duurde dan ook niet lang voordat ze ontslag nam. Al zeilend stak ze de Atlantische en Indische oceaan over en een dynamische ontdekkingsreis naar een leven op haar eigen voorwaarden begon.

Ze volgde in 2016 het Digital Nomad Programma bij ons en startte haar locatie-onafhankelijke bestaan als virtual assistant en specialiseerde ze zich op het gebied van SEO (Search Engine Optimization). In 2017 begon ze met het schrijven van een boek dat naar verwachting in 2020 uitkomt. Ze reisde terug naar haar geliefde Bali en startte daar een bedrijf dat mindfulnessreizen op het eiland organiseert. Nu, eind 2019 heeft ze haar eerste 15 klanten bedient, heeft ze lokale partners vastgelegd en is ze klaar om meer klanten te verwelkomen. Een reis die we je van harte aanraden! #inspiratie

Andrea Dronk interviewde Janneke over haar proces naar ondernemen en reizen. Lees het interview hier: ‘Op avontuur in Afrika met twee jonge kinderen‘.

2014

2013