LEKKERE LEESLIJST

Welke boeken kun je lezen als je je leven anders wilt inrichten? Als je een poosje als digital nomad wilt leven en werken? Als je meer op je eigen voorwaarden wilt werken? Deze zes boeken hieronder hebben ons in beweging gekregen en vinden wij na 10 jaar als digital nomads nog steeds de moeite waard. Deze zitten in onze trainingen verwerkt en staan op onze apparaten om af en toe in te lezen. De linkjes gaan naar e-books (wanneer beschikbaar) en er zitten geen affiliate links tussen.

Anything you want – Derek Sivers

Een heerlijk boek geschreven door een prachtondernemer die wel zo dichtbij zichzelf bleef dat hij al het geld dat hij verdiende met de verkoop van zijn bedrijf aan een muziekschool doneerde. 40 super praktische lessen voor de (startende) ondernemer. Laat je inspireren en vergeet niet om hem na afloop een mailtje te sturen zoals Steven ook heeft gedaan:)

Whatever you think, think the opposite – Paul Arden

Vaak is het tegenovergestelde van de waarheid ook waar. Paul Arden beschrijft in zijn boek ‘Whatever you think, think the opposite’ het positieve effect van dingen omdraaien en ze net een beetje anders doen dan de rest. Diana heeft na het lezen van dit boek ontslag genomen bij DSM en Steven heeft een andere baan gezocht dus lees het op eigen risico:)

The Art of non Conformity – Chris Guillebeau

Dit boek lees je op eigen risico! Chris Guillebeau is een digital nomad pur sang die echt de hele wereld over reist. In zijn boek The Art of Non-Conformity (oftewel de kunst van het niet conformeren) geeft hij veel tips, voorbeelden uit de praktijk en inspirerende verhalen over mensen die zich niet langer aan het systeem confirmeren. Zij kiezen een andere weg en bereiken op die manier zoveel meer.

ReWork – Jason Fried

Ben je toe aan een vernieuwende kijk en werk en productiviteit? Lees ReWork! In korte krachtige hoofdstukken worden een aantal aannames over werk en hoe we met onze tijd en creativiteit omgaan ontkracht. Jason Fried (de schrijver) put uit zijn eigen ervaring als CEO van 37 Signals, een bedrijf dat volledig locatie onafhankelijk werkt met  vele medewerkers op alle continenten. Een aanrader!

the subtle art

The Subtle Art Of Not Giving A Fuck – Mark Manson

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend. Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

Everything that remains – Joshua Fields Millburn

In ‘Everything that remains’ schrijven Joshua Fields Millburn and Ryan Nicodemus over de transitie die zijn gemaakt hebben van twee ontzettende zakenbaasjes die slechts gefocust waren op carriere maken naar een minimalistische levensstijl. Ze leggen op een prikkelende manier uit wat het precies inhoud om minimalistisch te leven maar geven vooral prachtig weer wat het met hun geluksniveau heeft gedaan. Ze zijn er namelijk achter gekomen dat leven met minder spullen ook zorgt voor minder zorgen, minder werkdruk, minder kosten etc. En hierdoor vinden ze het ware geluk in meer tijd voor de dingen die er voor hen echt toe doen, meer rust in hun hoofd en ze zijn zich meer bewust van waarom ze het leven leiden dat ze leiden.

Wij hebben het boek in een keer uitgelezen en we zijn erg benieuwd wat je ervan vindt!