Over ons

van corporate carrière tijgers naar full-time wereldreizigers én ouders

Hoe ziet onze ideale dag er eigenlijk uit?? Precies deze vraag was voor ons het beginpunt van een leven op onze eigen voorwaarden. Geen van ons beiden had in 2009 kunnen bedenken, toen we allebei een mooie baan hadden bij een grote multinational, dat we ooit als reizende ondernemers door het leven zouden gaan. En toch is dat gebeurd! Onder andere door onszelf de vraag te stellen: hoe ziet een ideale dag er eigenlijk uit voor ons?

Reizende ondernemers
Sinds 2011 reizen wij, Diana en Steven, de wereld rond als locatie-onafhankelijke ondernemers. We hebben twee verschillende bedrijven: met het ene bedrijf leveren we WordPress websites, adviseren we over website conversie (effectief maken van websites) en met het andere bedrijf helpen we mensen zoals jij met het opbouwen van een manier van leven en werken op je eigen voorwaarden. Dat is Wonderlijk Werken! We reizen met name door de landen in Centraal Amerika, die ons hart hebben gestolen, maar ook zijn we onder andere in de VS geweest, in India en Thailand. Ons favoriete land is Mexico, hier zijn ook onze twee kindjes (2015 en 2017) geboren. Het feit dat we kunnen werken en leven waar we maar willen, geeft een enorme boost aan ons gevoel van vrijheid en een belangrijke factor in ons leven geworden. We zouden niet meer zonder kunnen!

Hoe dan?
Naast bedenken hoe je ideale dag eruit ziet is het natuurlijk essentieel dat je in je levensonderhoud kunt voorzien met iets dat je gaaf vindt om te doen én dat locatie-onafhankelijk uit te voeren is. We helpen jou je cadeau aan de wereld, en belangrijker nog, je cadeau aan jezelf in een levensstijl te gieten. We helpen je met het opzetten en draaiend krijgen van je eigen bedrijf. Wij zijn ervaringsdeskundigen die putten uit onze eigen ervaringen, onze opgedane kennis en benutten maximaal onze talenten om je vanuit een goede basis te begeleiden. Dat wij zelf leven en reizen tegelijk, en dit inmiddels weten te combineren met het ouderschap, is voor veel mensen een inspiratie en zet aan het denken. Wij gebruiken onze eigen (reis en ondernemers) ervaringen regelmatig als voorbeeld van hoe het ook kan (als je wilt).

Zonder diploma’s of certificaten
Wij zijn geen psychologen of therapeuten en bieden deze invalshoek ook niet in onze trainingen. Wij zijn echte doeners die het initiatief naar onszelf toetrekken als er zich een kans voordoet in ons leven. Op die manier zijn onze trainingen ook ingericht. Mensen die zich aangetrokken voelen tot onze programma’s hebben de bereidheid tot zelf initiatief nemen en zelf bepalen. Wat ons betreft dé basis voor succesvol ondernemerschap. Wij zijn geen institutioneel gecertificeerd trainings- of coachingsbedrijf. Wij geloven dat onze belangrijkste kwaliteitsmeter de tevredenheid van en het (vaak langdurige) contact met onze klanten is. Kwaliteit en betrokkenheid komt voort uit onze intentie, uit de reden waarom we dit werk doen. Wij geloven niet dat dat gestuurd zou moeten worden door een extern instituut.

Digital Nomad Family
Sinds de komst van onze dochter Isa (2015) en zoon Vesper (2017) reizen wij als gezin rond. We verblijven gemiddeld zes maanden per jaar in Nederland tijdens de zomer en de andere helft van het jaar meestal ergens in Spaantalig gebied, in Midden Amerika. Tijdens onze reizen leren, zien, doen en geven onze kinderen ongelofelijk veel. Hun thuis, dat zijn wij. We geloven dat we door zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen, we hen een heel fijne, waardevolle, stabiele kindertijd en jeugd geven. Net zo fijn als we zelf zijn opgegroeid maar dan op onze eigen manier: al reizend, door in de praktijk te leren, te ervaren en te ontwikkelen en misschien wat minder uit schoolboeken, vanuit schoolbanken. Niet dat daar persé iets mis mee hoeft te zijn, maar wij kiezen er bewust voor een ontwikkelings- en onderwijsplan te maken voor onze kinderen en dat te verweven in onze levens.

The Wide Open Road
Sinds eind 2011 houden wij een blog bij over onze ervaringen ‘on the road‘. De eerste jaren ging dat vooral over de plekken die we bezochten en de ervaringen die we hadden als tweetal, als ondernemers. In 2015 kwamen daar verhalen bij over reizen als gezin. We bloggen op deze website niet echt (meer) over de mooiste locaties om te bezoeken maar meer over het leven onderweg. Hoe we als gezin keuzes maken, hoe het is om te reizen met kinderen, hoe we onderwijs onderweg inrichten, hoe we het aanpakken met twee kleintjes in een Volkswagenbus te reizen, hoe tweetalig opvoeden werkt. Lijkt het je leuk om ons privé te volgen? Abonneer je dan op de email nieuwsbrief van The Wide Open Road. Dan ontvang je automatisch een bericht als we een nieuw bericht posten.

wonderlijk-kijkje65
steven zwerink diana vermeij wonderlijk werken korte film

Achter de horizon
In de zomer van 2017 ging er een grote droom van ons in vervulling: onze korte film ging in première. Samen met twee jonge documentairemakers Marnix en Martijn reisden we in twee Volkswagenbusjes van Mexico naar Costa Rica. Tijdens deze twee maanden durende trip, bezochten we bijzondere plekken en spraken we met mensen die een bijzonder leven leidden en schoten we materiaal voor de film. Het doel van de film was om te laten zien wat voor soort leven er mogelijk is als je je niet hoeft of wilt houden aan de conventies die de maatschappij je oplegt, of die je jezelf oplegt. Hoe je keuzes maakt die je leiden naar een oprechter leven, die helpen de situatie te creëren waarop je het beste van jezelf kunt geven en ontwikkelen. Om het maken van de film te financieren, organiseerden we een crowdfund campagne. Binnen 48 dagen haalden we de benodigde 21000 euro op. Een geweldige ervaring, in zoveel opzichten!

VRAGEN & CONTACT

Stel je vragen gerust, we hebben deze site namelijk niet bedoeld als eenrichtingsverkeer:)

Ook al zijn we veel aan het reizen door Midden- en Zuid-Amerika in ons oude VW busje, we zijn vaak online en we horen heel graag van je via Skype bijvoorbeeld of wellicht persoonlijk in Nederland of ergens in de wereld :-). Vul het onderstaand formulier in en laat een bericht voor ons achter dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Contact

Bedrijfsgegevens

Wonderlijk Werken
Vestigingsadres: Alewijnsweer 2, 3363 JL Sliedrecht
KvK: 50496425
BTW: NL181024032B01
Bank: NL95RABO0107194791

Email: [email protected]
Skype: wonderlijk.werken
Telefoon: +31 619396845

 

Wil je onze avonturen blijven volgen?Laat dan even je email achter (we gebruiken geen facebook of instagram)

Goede content, met tijd een aandacht geschreven. Verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Het is ons belangrijkste kanaal om met je te communiceren want je kunt ons niet meer vinden op FB of Insta. Daar zijn we mee gestopt. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X