Over ons

van corporate carrière tijgers naar full-time wereldreizigers én ouders

Contact opnemen

Wij haalden ons leven de afgelopen tien jaar iedere keer weer door de mangel. Waarom doen we dat en wat levert het ons (en jou) op? Geen van ons beiden had in 2009 kunnen bedenken, toen we allebei een mooie baan hadden bij een grote multinational, dat we ooit als reizende ondernemers door het leven zouden gaan en inmiddels zelfs met twee kinderen. En toch is dat gebeurd! Onder andere door onszelf de vraag te stellen: hoe ziet een ideale dag er eigenlijk uit voor ons?

Reizende ondernemers

Sinds 2011 leven wij, Diana en Steven, als locatie-onafhankelijke ondernemers. We hebben twee verschillende bedrijven: met het ene bedrijf leveren we WordPress websites, adviseren we over website conversie en met het andere bedrijf helpen we mensen zoals jij met het opbouwen van een manier van leven en werken op je eigen voorwaarden. We reizen met name door de landen in Centraal Amerika, die ons hart hebben gestolen, maar ook zijn we onder andere in de VS geweest, in India en Thailand. Ons favoriete land is Mexico, hier zijn ook onze twee kindjes (2015 en 2017) geboren. Momenteel wonen we in Costa Rica. Het feit dat we kunnen werken en leven waar we maar willen, geeft een enorme boost aan ons gevoel van vrijheid en een belangrijke factor in ons leven geworden. We zouden niet meer zonder kunnen!

Hoe dan?

Naast bedenken hoe je ideale dag eruit ziet is het natuurlijk essentieel dat je in je levensonderhoud kunt voorzien met iets dat je gaaf vindt om te doen én dat locatie-onafhankelijk uit te voeren is. We helpen jou je cadeau aan de wereld, en belangrijker nog, je cadeau aan jezelf in een levensstijl te gieten. We helpen je met het opzetten en draaiend krijgen van je eigen bedrijf. Dat wij zelf leven en reizen tegelijk, en dit inmiddels weten te combineren met het ouderschap, is voor veel mensen een inspiratie en zet aan het denken. Door ons eigen leven en de voorwaarden waarop we ondernemen en reizen telkens weer onder de loep te nemen (meestal vóór planning van een nieuwe reisetappe), blijven we flexibel en open voor elkaars inzichten en ervaringen.

Zonder diploma’s of certificaten

Wij zijn geen psychologen of therapeuten en bieden deze expertise uitsluitend in samenwerking met professionals in onze trainingen. Wij zijn echte doeners die het initiatief naar onszelf toetrekken als er zich een kans voordoet in ons leven. Op die manier zijn onze trainingen ook ingericht. Mensen die zich aangetrokken voelen tot onze programma’s hebben de bereidheid tot zelf initiatief nemen en zelf bepalen. Wat ons betreft dé basis voor succesvol ondernemerschap. Wij zijn geen institutioneel gecertificeerd trainings- of coachingsbedrijf. Wij geloven dat onze belangrijkste kwaliteitsmeter de tevredenheid van en het (vaak langdurige) contact met onze klanten is. Je kunt meer over wat onze klanten dan zijn gaan doen, op onze pagina ‘we werkten met‘ en in de diepte interviews. Kwaliteit en betrokkenheid komt voort uit onze intentie, uit de reden waarom we dit werk doen.

Digital Nomad Family

Sinds de komst van onze dochter Isa (2015) en zoon Vesper (2017) reizen wij als gezin rond. We verblijven gemiddeld zes maanden per jaar in Nederland tijdens de zomer en de andere helft van het jaar in het buitenland. Tijdens onze reizen leren, zien, doen en ervaren onze kinderen veel verschillende dingen. Hun thuis, dat zijn wij. We geloven dat we door zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen, we hen een heel fijne, waardevolle, stabiele kindertijd en jeugd geven. Net zo fijn als we zelf zijn opgegroeid maar dan op onze eigen manier: al reizend, door in de praktijk te leren, te ervaren en te ontwikkelen. We kiezen er bewust voor een ontwikkelings- en onderwijsplan te maken voor onze kinderen, en dat te verweven in onze levens. Het meegeven van een tweede taal (Spaans) is iets waar we veel tijd aan besteden. Als je het leuk vindt, kun je lezen hoe tweetalig opvoeden eraan toegaat op ons blog.

The Wide Open Road

Sinds eind 2011 houden wij een blog bij over onze ervaringen ‘on the road‘. De eerste jaren ging dat vooral over de plekken die we bezochten en de ervaringen die we hadden als tweetal, als ondernemers. In 2015 kwamen daar verhalen bij over reizen als gezin. We bloggen op deze website niet echt (meer) over de mooiste locaties om te bezoeken maar meer over het leven onderweg. Hoe we als gezin keuzes maken, hoe het is om te reizen met kinderen, hoe we onderwijs onderweg inrichten, hoe we het aanpakken met twee kleintjes in een Volkswagenbus te reizen, hoe tweetalig opvoeden werkt. Lijkt het je leuk om ons privé te volgen? Abonneer je dan op de email nieuwsbrief van The Wide Open Road. Dan ontvang je automatisch een bericht als we een nieuw bericht posten.

wonderlijk-kijkje65
steven zwerink diana vermeij wonderlijk werken korte film

Achter de horizon

In de zomer van 2017 ging er een grote droom van ons in vervulling: onze korte film ging in première. Samen met twee jonge documentairemakers Marnix en Martijn reisden we in twee Volkswagenbusjes van Mexico naar Costa Rica. Tijdens deze twee maanden durende trip, bezochten we bijzondere plekken en spraken we met mensen die een bijzonder leven leidden en schoten we materiaal voor de film. Het doel van de film was om te laten zien wat voor soort leven er mogelijk is als je je niet hoeft of wilt houden aan de conventies die de maatschappij je oplegt, of die je jezelf oplegt. Hoe je keuzes maakt die je leiden naar een oprechter leven, die helpen de situatie te creëren waarop je het beste van jezelf kunt geven en ontwikkelen. Om het maken van de film te financieren, organiseerden we een crowdfund campagne. Binnen 48 dagen haalden we de benodigde 21000 euro op. Een geweldige ervaring, in zoveel opzichten!

Ervaringsdeskundigen met een missie

Wij geloven dat ons leven een dynamisch pad is. Wij bloeien op door het feit dat we niet uitsluitend voor één ding hoeven te kiezen. Het ervaren van zoveel mogelijk momenten in het nu, het combineren van skills, talent en interesses en het verdienen van genoeg geld om in vrijheid te leven, is waar we naar streven. Ieder jaar ontwerpen we ons leven en de voorwaarden waarop we het beste uit onszelf halen, opnieuw. Dit is een methode geworden die we in alle programma’s aanreiken aan deelnemers die op dezelfde manier zelf het roer van hun leven in handen willen nemen en houden. Honderden mensen leerden wat de kracht is van deze methode en de verhalen van een aantal daarvan, vind je op onze site. Een unieke kijk in de keuken van een methode, en een mate van transparantie in de resultaten die je bij haast geen enkele andere coaching website zult vinden. Het is onze bijdrage aan de levens van anderen en daarmee aan de wereld en daar zijn we super trots op!

popup

IN DE MEDIA

Ons verhaal werd al eens eerder verteld door: