Costa Rica: here we come! Reizen en werken in een uniek land!

We zitten aan de vooravond van weer een spannende reisetappe: met twee kinderen in onze oude bus op reis door Costa Rica. Voor het eerst gaan we kijken  of we met zijn viertjes in de bus passen. Of het te doen is om te reizen in oud busje met vier, te zorgen voor twee kinderen (en elkaar), te werken aan onze projecten en te genieten van al het moois dat Costa Rica te bieden heeft. We delen nog graag even in een kort berichtje ons gevoel en onze gedachten met je.

Het voelt namelijk bijna net zo spannend als toen we acht jaar geleden voor het eerst vertrokken. Destijds nog met zijn tweetjes en op zoek naar avontuur in Mexico. Nu gaan we voor vier maanden naar een voor ons onbekend land. Een land dat bekend staat om zijn natuurschoon, grote hoeveelheid wildlife en ultieme plekken om locatie-onafhankelijk te kunnen werken. Één van die plekken is Puerto  Viejo de Talamanca.

Puerto Viejo
We hebben ervoor gekozen om het grootste deel van de komende reisetappe door te brengen in Puerto Viejo. Een dorp dat steeds leuker wordt hoe meer je erover leest. Het is zelfs een echte digital nomad hub waar we lekker kunnen werken en gebruik van maken van een vette co-working tijdens de training die we gaan geven. Het zit er dus naast mooie dieren en prachtige jungle dus vol met digitale nomaden en reizende levensgenieters. Het ligt pal aan de Caribische kust met de meest epische stranden. Een woord wat we niet veel gebruiken maar het strand op de foto verdient het, niet?

Strand van Puerto Viejo

Er zijn in Puerto Viejo veel rasta’s te vinden, Costa Ricanen van oorsprong uit Jamaica, en uiteraard hoor je overal reggae muziek. Er zijn leuke restaurantjes en barretjes waar we tijdens de business bootcamp zullen neerstrijken, waaronder de Coworking Selina. Rondom Puerto Viejo vind je prachtige vulkanisch zwarte én witte stranden en natuurparken waaronder het bijzondere Jaguar Rescue Center. Ook is Puerto Viejo een mooie golfsurfbestemming en zie je veel surfers met surfboards onder hun arm op weg naar de ultieme golf. Je kunt er heerlijk een fietsje huren en langs de andere dorpjes aan zee fietsen. Omringd door een jungle vol met apen, luiaards, de mooiste vogels en reptielen is dat alleen al een perfecte bestemming.

Reizen met kinderen
We zijn erg benieuwd hoe onze kinderen het gaan vinden. Isa, onze dochter van drie, verstaat en spreekt al Spaans dus voor haar zoeken we een leuk lokaal  schooltje of opvang waar ze kan spelen en (ongemerkt) verder kan werken aan haar Spaans en Engels. Onze kleinste van een blijft nog zoveel mogelijk bij ons en samen zullen we lekker op pad gaan om dieren te bekijken en lekker te klimmen en klauteren. We doen ons best om zo  licht mogelijk te reizen. We hebben voor ons viertjes drie koffers bij ons van tien kilo en een tas voor twee reisbedjes (reistip: de bedjes van Phil & Teds zijn echt een aanrader!) en een enorme teddybeer:)

Inpakken met een struinende peuter

Reisplannen?
Heb jij ook reisplannen, al dan niet met kinderen, maar komen ze maar niet van de grond? Zet dan gewoon eens een stip aan de horizon. Pak een vertreldatum ergens tussen de 6-12 maanden van nu (dan heb je  tijd genoeg om te sparen en alle praktische zaken te regelen) en begin gewoon vandaag met de eerste dingetjes te regelen. Waar kun  je op besparen? Hoe kun je slim geld verdienen of sparen? Waar wil je  naar toe? Hoeveel heb je echt nodig (vaak minder dan je denk)? Zet iets in beweging en kijk wat je allemaal ontdekt als je  in  beweging komt! En wil je meer weten over locatie-onafhankelijk werken en reizen al dan niet met kinderen? Stuur dan gerust een berichtje!

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X