Het maximale uit je leven halen

Hoe haal je het maximale uit de relatief korte periode die je op aarde hebt? Om deze vraag te kunnen beantwoorden zul je moeten nadenken over wat je plannen zijn / gaan zijn. De meesten van ons gaan redelijk planloos door het leven. We weten wanneer we beginnen met werken en wanneer we met pensioen gaan maar wat we in de tussentijd echt willen doen, dat is vaak erg lastig (‘manager zijn of rijk worden’ telt niet in dit geval). Dat we dit niet weten is niet zozeer onze eigen schuld. Mede dankzij ons onderwijssysteem en onze samenleving zijn wij niet opgegroeid met deze vraag. Vaak worden onze competenties en kennis slechts getest met gestandaardiseerde testen en zijn deze gefocussed op beroepsmatige plannen, niet op het grotere plaatje.

Omdat veel volwassenen nooit zijn gestimuleerd (of nooit de kans hebben gehad) om zich af te vragen wat ze echt willen is het erg lastig om dit door te geven aan hun kinderen. Hierdoor zitten we in een vicieuze cirkel en de enige manier om hieruit te stappen is door doelen stellen en je daar aan houden. Ongeacht wat iemand ook zegt. Geloven in je eigen plannen is het begin van het maximale uit je leven halen!

Doelen stellen is een leuke en ogen openende bezigheid die je samen kun doen of alleen. Neem een halfuurtje om een lijst te maken met dingen die je graag zou willen doen en ervaringen die je zou willen hebben. Probeer zo extreem mogelijk te denken en geen ideeën af te schieten, dit is jouw leven, maak het de moeite waard! Een goede manier om dit te doen is te denken aan je sterfbed, de dag dat je daar ligt, wat wil je gedaan en gezien hebben? Hoe herinneren mensen jou?

Als je dit hebt gedaan kun je verder gaan met de beginnen met een simpele en leuke oefening:

Google jezelf en kijk wat er staat. Ben je niet tevreden? Ga dan naar deze site en maak je eigen zoekresultaten aan voor over 1 jaar, 5 jaar en aan het einde van je leven. Denk hierbij aan de volgende dingen:

– Na 1 jaar: deze resultaten check je meerdere keren per jaar. Creëer een mooie zin en een aantal kernwoorden.

– 5 jaar: deze resultaten bekijk je eens per jaar en bevatten de ‘grote’ dingen die je hoopt te realiseren in de nabije toekomst. Als bepaalde doelen van je 1 jaar plan zijn gehaald komen andere uit deze lijst aanbod.

– Einde van je leven: deze lijst bekijk je eens per jaar en omvat alles wat je wilt doen, er is geen timeline voor en het kan even duren voordat dit waarheid is.

Omdat ik uit ervaring weet dat dit een lastige oefening (en een spannende is) zal ik zelf het goede voorbeeld geven. Hieronder vind je mijn drie google resultaten zoals ik ze over een jaar, vijf jaar en aan het einde van mijn leven zou willen zien (zonder Adwords te gebruiken natuurlijk ;))

Na 1 jaar:

Steven Zwerink - 1 jaar

Na 5 jaar:

Steven Zwerink - na 5 jaar

Aan het einde van mijn leven:

Steven Zwerink - Einde van de rit

Nu ben jij aan de beurt. Maak je eigen Google resultaten op deze website, print deze uit en ga aan het werk (en deel ze met ons als je wilt). Als je ergens en steuntje kunt gebruiken dan weet je ons te vinden! En onthoud:

‘If you limit your choices only to what seems possible or reasonable, you disconnect yourself from what you truly want, and all that is left is a compromise’ Robert Fritz

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.