Maak een ‘bucket list’

Oftewel een list van de dingen die jij echt nog wilt doen voordat je doodgaat. Dit klinkt vrij dramatisch en dat is het ook. Door je te realiseren dat het leven kort is, is het plotseling heel simpel om dingen te onderscheiden. Wat is belangrijk en wat niet. Dingen die er toe doen en de moeite waard zijn om voor te vechten versus dingen die eigenlijk in dit perspectief helemaal niet zo belangrijk zijn als ze lijken. 

bucketlistDoor een bucket list te maken krijg je voor jezelf helder wat je uit het leven wilt halen. Zonder doel in het leven dobber je namelijk ongemerkt een beetje stuurloos rond. Voordat wij op onze wereldreis vertrokken hebben we een lijst gemaakt met die dingen die we absoluut uit deze once-in-a-lifetime-journey wilden halen. Onafhankelijk van elkaar hebben we een lijst gemaakt die tenminste 100 (!) items lang moest worden. Met deze lijst als resultaat. Hierop staan onder andere zaken als: leren kitesurfen, vloeiend Spaans leren spreken en salsa dansen. Maar ook knotsgekke dingen als een koe vangen vanaf een paard met een lasso (Diana) en een keer een kip slachten met blote handen (Steven).

Sinds het maken van onze eerste bucket list zijn onze levens flink veranderd. We zijn door onze mentale en fysieke reis waarde gaan hechten aan andere dingen. Er staan nu ook veel dingen op die we bijvoorbeeld nog willen leren voordat we doodgaan en onze bucket list is geen statische lijst. Gedurende de tijd vervangen we we zaken die we afgevinkt hebben door nieuwe ervaringen. En omdat we hebben gemerkt dat deze lijst zoveel helpt en je dromen en creativiteit ver de hoogte in jaagt doen we tijdens al onze programma’s deze oefening. Dit helpt je om je groot te dromen en plannen te maken en al die gave dingen echt te gaan doen!

Oftewel hoog tijd om te gaan kijken hoe we dat gaan doen. Wat staat er op jouw bucket list? Laat je hier inspireren door onze lijst:) Stuur je hem door als je hem af hebt? Wie weet kunnen wij je wel op weg helpen om de eerste dingen af te vinken:)

Wil je je verhaal delen naar aanleiding van deze oefening? Of heb je wat hulp nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.