N26: de beste bank (tot nu toe) voor digitale nomaden en wereldreizigers?

In de afgelopen acht jaar hebben we al heel wat banken, credit cards en verzekeringen getest maar voor nu lijkt er een onbetwiste winnaar te zijn: N26 We zetten in dit blog de voor- en nadelen van deze bijzondere bank even kort voor je op een rijtje. Wij gebruiken de N26 Black, dit is de betaalde variant. Voor €9,90 per maand krijg je onder andere een Master debit card. Hiermee kun je gratis geld opnemen in euro’s en gratis betalen in alle vreemde valuta’s.

Al je aankopen zijn verzekerd. De verzekering dekt onder meer aankopen via je account, vertraagde vluchten en diefstal van je mobiel. N26 Black heeft een minimale contractduur van 1 jaar. De vaste kosten zijn wel wat hoog in vergelijking met andere soortgelijke betaalrekeningen zoals Revolut en Transferwise.

Goedkope optie voor Nederlanders
De rekening van N26 is goedkoper dan alle Nederlandse betaalrekeningen. Als je nu een rekening opent is de Mastercard nog gratis, maar ook als de bank in de toekomst kosten in rekening gaat brengen voor de Mastercard (€34,80 per jaar) behoort de betaalrekening nog steeds tot de goedkoopste opties.

Opvallend is dat betalingen in vreemde valuta met zowel de creditcard als de betaalpas gratis zijn. Er wordt dus geen koersopslag of vast bedrag per betaling in rekening gebracht.

Belangrijkste voordelen
– Gratis betaalrekening
– Gratis Mastercard (nu gratis, regulier tarief €34,80 per jaar).
– Gratis Maestro-betaalpas (als je tenminste €100 op je rekening hebt staan).
– De Mastercard is een debit creditcard, je betaalt direct van je betaalrekening, dus er is geen hoge rente voor gespreid betalen en je kunt geen geld uitgeven dat je niet hebt.
– Betalingen buiten eurolanden met de Mastercard en Maestro-betaalpas zijn gratis.
– Geld overboeken naar het buitenland via TransferWise; vaak voordeliger dan via de bank.
– Gratis reisverzekering van Allianz
– Je bagage verzekerd tegen vertraging en verlies
– Verzekering bij vertraagde vluchten
– Je mobiele telefoon is verzekerd tegen diefstal en schade
– Een superstrakke en slimme applicatie

Nadelen
– Website, app en klantenservice zijn in het Engels
– Niet mogelijk om met iDeal te betalen
– Je kunt geen gebruikmaken van de Overstapservice
– De reisverzekering heeft een maximale dekking van 90 dagen
– De reis moet van begin tot eind (terugkeer in land van residentie) betaalt zijn met de N26 Black account (retour vliegticket en accommodatie)
– De reis mag uitsluitend een privé karakter hebben, dit moet je ook aan kunnen tonen als je een schade indient en vergoed wil zien worden (training volgen, stagelopen of vrijwilligerswerk doen wordt ook gezien als een zakelijk karakter).

Voor het eerst kun je dus in het buitenland gewoon pinnen zoals thuis. Geld opnemen bij de ATM is gratis en je pas doet het ook bij praktisch alle winkels, restaurants etc. Bekijk voor meer informatie de website van N26 (geen affiliatie link)

Meer lezen over de digital nomad lifestyle?? Schrijf je dan in:) We geven gave boeken- en filmtips en ook nog af en toe een leuke korting op onze trainingen:)

Wij, Diana en Steven, leven al sinds 2011 als digitale nomaden. Onafhankelijk van locatie doen we ons werk, verdienen we ons geld en leven we op onze voorwaarden. Is dit altijd makkelijk? Zeker niet. Is het de moeite waard? Helemaal! Leef met ons mee en leer van onze reis en geef jouw leven vorm op jouw voorwaarden. 

Steven Zwerink
[email protected]

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Wel reist hij samen met zijn vrouw Diana en twee kinderen full-time de wereld rond en denkt en schrijft hij veel over thema's als gezondheid, ademhalen, ondernemerschap en lifestyle design. Dat doet hij op wonderlijkwerken.nl en thewideopenroad.com

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Wil je onze avonturen blijven volgen?Laat dan even je email achter (we gebruiken geen facebook of instagram)

Goede content, met tijd een aandacht geschreven. Verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Het is ons belangrijkste kanaal om met je te communiceren want je kunt ons niet meer vinden op FB of Insta. Daar zijn we mee gestopt. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

X