Toe aan een leuk experiment? Ga naar een Startup Weekend

Soms is het goed om iets nieuws te proberen in een veilige omgeving. Een omgeving die is opgezet om je uit je comfort zone te halen op een manier die door en door bewezen effectief is en daardoor zorgt dat je lol houdt in je experiment. Een prachtig voorbeeld van zo’n omgeving is Startup Weekend.

Wat is Startup Weekend?
Het doel van een Startup Weekend is om in minder dan vierenvijftig uur een nieuw bedrijf op te zetten met een team van mensen dat je niet kent. Alle deelnemers van het weekend pitchen op vrijdagavond een idee (wat is je probleem, hoe wil je het oplossen en wat heb je nodig). Na een stemronde ontstaan er automatisch teams rondom de beste of meest populaire ideeën. Vaak hebben de deelnemers aan een weekend heel uiteenlopende disciplines: van computerspecialisten (grafisch) ontwerpers en programmeurs tot bedrijfsspecialisten, marketeers en gewoon mensen met passie voor een bepaald idee.

Elk team werkt het hele weekend aan het idee dat ze uitgekozen hebben. Dit doen ze door een prototype te bouwen (een website, app of zelfs 3D geprinte modellen!), een businessmodel uit te werken en marktonderzoek te doen. Een groep van ervaren ondernemers (mentoren) coacht de teams tijdens het weekend om het beste eindresultaat te behalen.

Op zondagmiddag presenteren de team de gerealiseerde producten aan een jury op het afsluitende evenement. De jury kiest de beste startup uit als winnaar van het Startup Weekend. Er komt altijd veel media af op het afsluitende evenement, dus pitchen op Startup Weekend kan meer opleveren dan de gave prijzen!

Onze ervaring met Startup Weekend
Zowel Diana als Steven hebben deelgenomen aan diverse Startup Weekends zowel in Nederland als in Mexico. Eerst als deelnemer, later als coach, jurylid en presentator. Als deelnemer leer je in één weekend wel zoveel over jezelf, ondernemen, teams vormen, je idee pitchen en het doorontwikkelen dat het verslavend werkt. Zeker doordat je ervaart wat je gedaan kunt krijgen in slechts vierenvijftig uur stap je op de maandag na een Startuo Weekend de wereld in met het gevoel ‘ik kan alles aan’. En dat na een weekend van bijna geen slaap:)

Kortom, ben jij toe aan een gave ervaring? Heb je een gaaf idee? Of wil je gewoon een keer ervaren hoe een Startup Weekend er aan toe gaat? Kies er een bij jou in de buurt op startupweekend.org en neem deel! En vergeet niet ons te laten weten hoe het was! Wil je meer weten? Stuur ons een mailtje op tijdvoor at wonderlijkwerken.nl

P.S. hieronder zie je een foto van Steven met ‘zijn’ groep deelnemers tijdens een Startup Weekend van 14-16 november in Merida Mexico waar hij was als mentor van de teams.

Startup Weekend Merida 2014

Gezondheid | Lifestyle Design | Ondernemen

Graag inspireren we je verder over deze drie thema's!

Goede content, met tijd een aandacht geschreven, korting op onze trainingen en verhalen en vragen die je aan het denken zetten. Soms vestigen we je aandacht op een vette training, een cool boek of een goede film. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op ons bommetje. Laat je naam en email achter en je hoort van ons!

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.

Download de gratis explainer ‘Hoe kom je aan een Nomad bedrijfsidee?‘

Wil je ook de eerste stap zetten op het pad van locatie onafhankelijk werk? In de gratis 'explainer' vind je vijf vragen die helpen om je eigen manier van locatie onafhankelijk werken vorm te geven. Ook lees je verhalen van mensen die bij Wonderlijk Werken een training volgden en via één van de vijf vormen van locatie onafhankelijk werken aan de slag gingen. 

X