We stoppen met Instagram, Facebook en Whatsapp

Nu de hele storm met privacy mailtjes hopelijk een beetje is overgewaaid leek het ons goed weer eens even van ons te laten horen. We gaan vanaf vandaag namelijk een paar zaken anders doen. We gaan stoppen met onze pagina’s op Facebook en Instagram en we stoppen ook met Whatsapp. Deze platformen zijn commercieel misschien wel interessant maar de manier waarop ze werken staat ons flink tegen. Het negatieve effect van sociale media op ons sociale gedrag (check deze documentaire) en het doorverkopen van onze data aan derden voelt voor ons niet langer ok. Wij geloven dat als je echt om je privacy geeft je zelf het heft in handen moet nemen. Uiteraard is het goed als een overheid meekijkt en passende maatregelen neemt als dat nodig is maar je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor jouw data en privacy online.

Niets is gratis
Wij hebben de afgelopen jaren al flink geëxperimenteerd met hoe we zo veilig mogelijk ons werk, dat veelal online is, toch op de juiste voorwaarden kunnen blijven uitvoeren. Platformen zoals Facebook en Instagram lijken op het eerste oog erg aantrekkelijk doordat ze gratis te gebruiken zijn. Gratis bestaat echter bijna niet op het web. Als je, net als wij, je telefoon en computer vol hebt staan met dit soort gratis applicaties (zoals bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Whatsapp, Snapchat, Tinder, Gmail etc) dan betaal je weldegelijk voor het gebruik hiervan. Je betaalt met je persoonlijke data. Dit soort platformen registreren niet alleen jouw activiteit op hun eigen platformen maar volgen jou ook ver daarbuiten. Door zogeheten trackers wordt er een volledig profiel van jouw surfgedrag gemaakt en deze data wordt doorverkocht aan derden. Wij hebben besloten dat we daar zo min mogelijk aan mee willen werken. Wij zullen op wonderlijkwerken.nl dan ook nooit iets anders bijhouden dan simpele anonieme statistieken. En als je een contactformulier invult blijft die data bij ons en van jou.

Terug naar email
Wij hebben dan ook besloten om terug te keren naar de basis van het internet: email. Veel bezoekers van onze site hebben als abonnee op onze nieuwsbrief aangegeven af en toe een email van ons te willen ontvangen. Dit is eenrichtingsverkeer waarbij jij de controle hebt: je kunt zelf bepalen of je onze emails leest, wanneer je deze leest en of je ze nog langer wilt ontvangen. Kortom: informatie ontvangen op jouw voorwaarden. En daar staan we voor. Vandaar dat we hebben besloten dat email samen met onze eigen website onze belangrijkste communicatiekanalen zijn.

Wat gaat er dan veranderen in onze emails?
Door terug te gaan naar contact dat voornamelijk verloopt via onze website en email gaan er een paar dingen veranderen in de manier waarop wij onze emails verzenden:

– De kwaliteit gaat omhoog. We willen minder tijd besteden aan het verspreiden van ons verhaal en onze trainingen op social media en ons juist meer focussen op het leveren van goeie content via email. Je kunt dus meer diepgang verwachten in de emails die je zult ontvangen. We zullen verschillende onderwerpen (zoals: ondernemen, minimalisme, reizen met kinderen, leven als digitale nomade, etc) extra gaan belichten. Je gaat een kijkje krijgen in onze koker en die van mensen met wie we gewerkt hebben. Ook zullen we meer verhalen achter de foto’s gaan vertellen, dit om een waarheidsgetrouw beeld te geven van onze levensstijl. Deze rubriek zal ‘Het verhaal achter de foto’ gaan heten. We doen dit alles met als doel om jou extra te inspireren om de volgende stappen die jij wilt zetten in jouw leven extra kracht te geven.

– De intensiteit gaat neemt toe. Doordat we onze levensstijl en levenskeuzes wel graag zo actueel mogelik met je willen blijven delen zullen we wat frequenter berichten gaan sturen, Je ontvangt vanaf nu een email van ons als wij een nieuw artikel (blog, video, veranderverhaal, het verhaal achter de foto of podcast) plaatsen. Wil je dit niet meer, dan kun je je onderaan iedere email (ook onderaan deze) afmelden. Reken op maximaal 1 à 2 emails per week.

– We luisteren naar jou! We zijn Wonderlijk Werken in 2012 begonnen doordat mensen ons vragen begonnen te stellen over onze levensstijl als digitale nomaden. En dit vinden wij de allermooiste manier van contact. Dus wil je ons graag feedback geven of een vraag stellen? Doe dat dan gewoon. Vragen mag namelijk altijd en kost niks:)

Blijf je nog even hangen?
Tot zover deze update van ons. We hopen van harte dat we je in de toekomst mogen (blijven) inspireren en we kijken uit naar jouw vragen en reacties op dit besluit.

Warme groet vanaf het mooie Tenerife,

Steven en Diana

P.S. Naast email gaan we onder onze eigen naam gebruik maken van Telegram (alternatief voor WhatsApp) Zien we je daar? je vind ons onder szwerink en dianavermeij

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.