Help! Ik ben ontslagen!

Een enorm rot gevoel overvalt je na het horen van het nieuws. Je bent ontslagen. Ook al was het aangekondigd, je hoopte dat het jou over zou slaan. Je bent verbouwereerd. Verontwaardigd. Verdrietig. Een beetje beledigd. Machteloos voel je je. “Moet ik nu die ene klant nog terugbellen?” Nee, ik ben lamgeslagen, ik ga naar huis.

Jarenlang heb je al je energie gestoken in deze baan. Je hebt alles gegeven, je was er altijd. Je hebt ieder jaar je ‘targets‘ gehaald. Je was er voor die ene collega en helemaal altijd voor je klanten of cliënten. En nu gewoon omdat iemand dat beslist, of omdat er gereorganiseerd wordt, ben je je baan kwijt. Je boom wordt even flink door elkaar geschud.

Een hele berg vragen passeren dagelijks de revue: Hoe ga ik de hypotheek of huur betalen? Hoe ga ik een nieuwe baan vinden? Moet ik me weer gaan scholen? En: Wat vind ik eigenlijk leuk om te doen? Het kan je waarschijnlijk op dit moment even niet schelen. Het klinkt dramatisch misschien, maar het is bijna als een rouwproces. Je neemt afscheid van iets wat lange tijd deel uitmaakte van je dagelijks leven, van je gedachten, van wie je was als persoon. Het duurt even voordat je vooruit kunt kijken naar nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, kunt nadenken over je talenten en je passies. Erover praten helpt, steun uit je omgeving ook. Je sleept jezelf naar het werk wat je eerst nog zo leuk vond. Totdat je contract eindigt. In de tussentijd probeer je geïnteresseerd naar vacatures te kijken. Of naar een nieuwe opleiding. Is dat wat je écht het allerliefste zou willen? Of is het moment aangebroken om buiten de lijntjes te kleuren? Om iets heel anders te gaan doen? Om gehoor te geven aan die ene droom die je altijd hebt weggestopt? Een ontslag is soms letterlijk ontslagen worden van je verplichtingen om een bepaald leven te leiden. Dat kun je zien als de grootste kans van je leven..

Denk eens aan de allergrootste passie in je leven. Of aan hetgeen je het allergaafst zou vinden om je tijd aan te besteden? Wat als je dáár nu eens voor betaald zou krijgen? Kijk naar onderstaand inspirerend filmpje van filosoof Alan Watts (Nederlandse ondertiteling) en probeer zelf antwoord te geven op de vraag die gesteld wordt in de video: wat zou je gaan doen als geld er niet toe deed?

 

 

Vaak weet je het wel. Diep van binnen. Wat je zou gaan doen als je je geen zorgen hoefde te maken over geld. Als je een miljoen op de rekening zou hebben, je een jaar vakantie hebt gevierd, wat zou je dan gaan doen morgen als je niet meer naar je werk hoeft? Vraag jezelf eens af hoeveel het je waard zou zijn daarmee aan de slag te gaan? Om iedere dag uit je bed te kunnen springen van de zin om te werken? Stel je eens voor hoe anders je leven eruit zou zien als je aan de slag kon met hetgeen je het allerliefste zou doen met je tijd?

Bij Wonderlijk Werken hebben we de bizarste wensen voorbij horen komen van mensen die iets anders willen doen met hun leven: alleen op wereldreis en onderweg geld verdienen met online content marketing, mijn ICT bedrijf runnen vanuit Thailand, een Volkswagen busje kopen en verhuren en dan in de wintermaanden zelf op road trip van de opbrengsten, zwerfafval verzamelen al hardlopend op blote voeten en daar kunst van maken, een wereldreizende coach worden, full time reizen van een webshop met unieke cadeaus uit landen die ik bezoek. Ga zo maar door. JE BENT NIET ALLEEN! Heel veel mensen besluiten iets anders te gaan doen met hun leven. Dat is de bedoeling. Dat is bijna jouw verplichting aan je leven: een zo gelukkig mogelijke versie van jezelf zijn en gave dingen doen met je tijd.

Tuurlijk, er gaan dingen mislukken. Er gaan dingen anders lopen dan je had gedacht, of langer duren voordat ze bewaarheid worden. De weg is echt niet makkelijk. Wij geloven dat de weg van je hart, de enige juiste weg is. En dat als het juist is, het gaat vloeien. Opeens verschijnen er mensen die je zullen helpen, die je zullen inspireren en in contact zullen brengen met weer andere mensen. Er komen kansen op je weg. Er gaan deuren open die dicht blijven als je naar vacatures zou blijven zoeken. Er gaan mensen op je pad komen die je nooit zou ontmoeten als je weer een vaste baan zou zoeken. Dus: een klein pleidooi voor de kans van je leven! Ga het eens onderzoeken wat je het allerliefste met je tijd zou doen als geld er niet toe doet. In je eigen bedrijf of toch voor een baas. Het kan allebei. Als je volgende functie maar uit je hart komt!

Heb je sparring partners nodig in dit hele proces? Je verhaal kwijt kunnen? Je ideeën spuien en inspiratie opdoen? Hulp bij een bedrijfje opzetten? Doe dan mee met één van onze trainingen in Nederland (o.a. het eigen bedrijf na ontslag programma). Gegarandeerd dat je de deur uitgaat met een compleet nieuwe werkweek die je zelf hebt ontworpen, met werk op jouw voorwaarden, dichtbij je hart. Je zet de eerste stappen naar een anders ingericht leven!

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Tags:
Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.