Wim Hof Methode: verdubbel je pushups én verbeter je immuunsysteem in slechts vier minuten

Wij zijn al geruime tijd fan van Wim, the Iceman, Hof en de ademhalingsoefeingen die hem wereldberoemd hebben gemaakt. Al eerder volgden wij een Wim Hof workshop, zaten we in ijsbaden en douchten we veelal koud. Maar sinds acht weken doen wij dagelijks zijn simpele ademhalingsoefeningen met behulp van de WHM app en juist in deze tijd van het Corona virus zijn de resultaten van deze oefeningen erg welkom. Voor wie hem niet kent even een kort overzicht (wil je direct naar de oefening, scroll dan door):

Wie is Wim Hof?

Al in zijn tienerjaren rende Wim Hof (geboren in Sittard, 1959) met een voldaan gevoel op zijn blote voeten door de sneeuw. Het was het begin van een grote reeks confrontaties met de kou, waarbij iedere keer zijn grenzen werden verlegd en de buitenwereld perplex stond. Wim Hof is in staat uitzonderlijke prestaties te leveren, waarmee hij mensen wereldwijd, de wetenschap voorop, voor een raadsel zet. Volgens Wim is het echter niet zo ingewikkeld: “Wat ik kan, kan iedereen”.

Controle over jezelf

Wim Hof heeft zichzelf geleerd hoe hij controle kan krijgen over zijn hartslag, ademhaling en bloedcirculatie. Dit wordt allemaal geregeld door het autonome zenuwstelsel, waar mensen normaal geen controle over hebben. Met uitzondering van Wim Hof. Zo stond Wim Hof maar liefst 1 uur en 53 minuten in een bak met ijsklonten en behield hij een lichaamstemperatuur van 37 graden, waar de lichaamstemperatuur van een ongetraind persoon levensgevaarlijke waarden zou aannemen.
Wetenschappers over de hele wereld willen de vinger leggen op de uitzonderlijke prestaties van Wim. (lees hier meer over de wetenschap)

21 Guinness World Records

Het record van 1 uur en 53 minuten tot de nek aan toe in een bak met ijs staan, is niet het enige record dat Wim op zijn naam heeft staan. Hij heeft maar liefst 21 Guinness World Records verbroken voor de meest uitzonderlijke prestaties. Door zijn oefeningen en trainingen heeft Wim de volgende uitdagingen weten te “handelen”:

  • Marathon lopen boven de poolcirkel in een korte broek
  • Halve marathon rennen op blote voeten, door sneeuw en ijs
  • Lange afstanden onder ijs zwemmen op één hap adem
  • Free solo klimmen tegen verticale rotswanden
  • Aan één vinger hangen op 1500 meter hoogte
  • Hoogterecords bergbeklimmen verbreken in korte broek
  • Hittetesten doorstaan met een constante lichaamstemperatuur
  • Volle marathon in de Namibische woestijn zonder een druppel water te drinken

Dit lijkt allemaal bovennatuurlijk, maar Wim blijft volhardend: “Wat ik kan, kan iedereen”.

Iedereen kan het

Zijn ademhalingsoefeningen helpen ondertussen over de hele wereld mensen met het verlagen van stress, het boosten van hun immuunsysteem (wetenschappelijk bewezen in het Radboud Ziekenhuis), het overwinnen van paniekaanvallen en angst en zelfs genezen van auto-immuunziektes.

Push ups zonder ademhalen

Om je de kracht van je ademhaling te laten ervaren dagen we je graag uit om een simpele oefening te doen. In onderstaande oefening begeleid Wim je met zijn ademhalingstechniek naar en nieuw record van push ups doen. Wij deden deze oefening onlangs ook en we delen het verrassende resultaat van dat experiment in de video onder de video van Wim Hof (Spoiler alert: Diana verslaat Steven!)

Doe je mee?

En stuur je ons even je resultaat? Vinden we leuk!! Daarnaast host Wim deze dagen op IGTV een uitdaging om zoveel mogelijk mensen te inspireren en hun immuunsysteem te verbeteren in gevecht te het corona virus.

 

GO FOR IT!

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Steven Zwerink
szwerink@gmail.com

Steven heeft nog nooit full-time gewerkt en is ook niet van plan dat ooit te gaan doen. Hij gelooft dat ademhaling, en neusademhaling in het bijzonder, de start is van een leven waarin je leeft en werkt op jouw voorwaarden.