WONDERLIJKE WERKERS

Deze Wonderlijke Werkers hebben met een beetje hulp van ons een leven op hun voorwaarden voor zichzelf ontworpen! Laat je inspireren door hun verhalen!

 • Nando

  Nando

  NEDERLANDS BEDRIJF RUNNEN OP AFSTAND EN LOCATIE ONAFHANKELIJK WORDEN

  NANDO
 • Nicole

  Nicole

  NICOLE: IK WIL WEG UIT DE WW EN LEREN ONDERNEMEN (2014), VERHUURT HAAR VW BUS IN FRANKRIJK

  NICOLE
 • TINO & ANGELA

  TINO & ANGELA

  WEG UIT NEDERLAND EN SAMEN REIZEND ONDERNEMEN (2015)

  TINO & ANGELA
 • BAS & SOFIE

  BAS & SOFIE

  
ONTSLAG NEMEN, ALLES VERKOPEN EN ZOLANG MOGELIJK SAMEN HET AVONTUUR AANGAAN.

  BAS & SOFIE
 • KATJA

  KATJA

  ALS IK JONGE MENSEN MAG HELPEN HUN WEG TE VINDEN, HOEF IK NOOIT MEER TE WERKEN.

  KATJA
 • ANNEMARIE

  ANNEMARIE

  IK HEB MAAR ÉÉN DROOM: IK WIL MEER REIZEN!

  ANNEMARIE
 • INEKE & ROB

  INEKE & ROB

  ZIJ MAAKT WERK VAN ORGANISEREN. HIJ ZIT LIEVER TUSSEN TWEE DEUREN DAN TUSSEN VIER MUREN.

  INEKE & ROB
 • Manu & Rene

  Manu & Rene

  VIDEO MAKEN MET EEN DRONE, B&B IN THAILAND

  MANU & RENE
 • Simone

  Simone

  NA 2,5 JAAR WW CAFEETJE IN NICARAGUA OPENEN

  Simone
 • MARIËTTE

  MARIËTTE

  WEG MET HET MANTELPAK, HALLO SLIPPERS: AL REIZEND COACHEN

  MARIËTTE
 • Cat & Van Ruben

  Cat & Van Ruben

  MET HET HELE GEZIN DE AUSTRALISCHE OUTBACK IN: HOMESCHOOLEN EN ONDERNEMEN ONDERWEG

  CAT & VAN RUBEN
 • FLEUR

  FLEUR

  ONLINE CONTENT MAKEN VOOR NON-PROFITS & SOCIAAL PEDAGOGISCH VRIJWILLIGERSWERK IN BRAZILIË

  FLEUR
 • JAAP

  JAAP

  JAAP VERRUILDE ZIJN LEVEN IN DE HORECA VOOR EEN LEVEN ALS FOODNOMAD

  JAAP
 • JANNEKE

  JANNEKE

  WANNABE SURFER, YOGI, SAILOR, VIRTUEEL ASSISTENT

  JANNEKE
 • ANNEMIEKE

  ANNEMIEKE

  VANUIT EEN BURNOUT HAAR LEVEN OPNIEUW VORMGEGEVEN, REIST ALS BETAALD BLOGGER DOOR AUSTRALIË (2017)

  ANNEMIEKE
 • JONAS

  JONAS

  DATASPECIALIST DIE IN 2015 EEN ENKELE REIS AUSTRALIË BOEKTEN EN NIET MEER TERUGKWAM

  JONAS
 • FEMKE & JAN PAUL

  FEMKE & JAN PAUL

  VAKANTIE VIEREN TERWIJL JE WERKT EN WERKEN TIJDENS JE VAKANTIE

  WORK THE DREAM
 • CHRISTIAAN

  CHRISTIAAN

  NAAST SUCCESVOL BEDRIJF EEN STARTUP MET PURPOSE BEGINNEN

  FYSIO24
NANDO: NEDERLANDS BEDRIJF RUNNEN OP AFSTAND EN LOCATIE ONAFHANKELIJK WORDEN

Gevolgde training: Reis je dromen achterna, Mexico – Augustus 2013

Nando was in 2013 de allereerste die bij Wonderlijk Werken een training wilde volgen: jullie weten iets dat ik wil leren, kan ik langskomen in Mexico? Ja, tuurlijk kan dat! Nando kwam in augustus van 2013 naar Mexico en samen gingen we aan de slag om zijn Nederlandse hardware bedrijf NVBIT zo te organiseren dat het op afstand te runnen is. Ook verkenden we verschillende verdienmodellen voor locatie onafhankelijk werk die passen bij Nando’s interesses. In september 2014 vertrok Nando samen met zijn vriendin naar Thailand en Vietnam. Nando wisselt een aantal maanden reizen af met een aantal maanden per jaar in Nederland. Ondertussen experimenteert hij met locatie onafhankelijk werken door een nieuw bedrijf op te zetten: zijn webshop met kappersproducten op bol.com die ook te koop zijn via zijn eigen website www.kappersdiscount.nl. Nando komt regelmatig vertellen tijdens de Wonderlijk Werken trainingen over hoe hij meer en meer locatie-onafhankelijk werkt.

Volg Nando op de volgende kanalen:

NICOLE: IK WIL WEG UIT DE WW EN LEREN ONDERNEMEN

Gevolgde training: Reis je dromen achterna, Mexico – Aug 2014
Nicole heeft twee volwassen kinderen, zat lange tijd in de ww en besloot dat het tijd werd haar eigen dromen achterna te reizen. Nicole deed in augustus 2014 mee met ons lifestyle design programma “Reis je dromen achterna” in Mexico dat voort is gekomen uit de eerste editie met Nando hierboven. De droom die ze kwam verkennen? Nicole is he-le-maal gek van antieke Volkswagen busjes en zou dolgraag haar geld verdienen met zo’n busje. Teruggekomen in België kocht Nicole een Volkswagen camper uit 1974, genaamd Guusje. Ze startte, vanuit de WW, haar eenmanszaak RetroRoadtrip. Ze bied levensgenieters de kans het echte retrogevoel van de jaren zeventig te beleven en in een antieke, volledig uitgeruste VW camper op een roadtrip te gaan! Het vakantie seizoen van 2016 is het eerste jaar dat Guusje boekbaar is via haar website. De weg uit de WW wordt geplaveid met de eerste drie boekingen voor de zomer van 2016! Wij kunnen niet trotser zijn dan op deze kanjers Nicole en Guusje!

Volg Nicole op de volgende kanalen:
..

TINO EN ANGELA:  REIZEND GAAN ONDERNEMEN SAMEN

Gevolgde training: Reizen & Ondernemen Online Training– Jan 2015

Angela deed al eens mee aan een Wonderlijk Weekend in 2014, maar toen zonder haar man Tino. Aan het eind van dit weekend zei ze heel treffend: dit moet ik niet alleen doen. Ik wil samen ontdekken hóé we ons leven opnieuw kunnen gaan vormgeven als we weg willen uit de sleur van 9 tot 5, uit de files, eigen baas worden en op reis! Samen namen ze vervolgens hun leven onder de loep met hulp van de vragen uit de online training. Tino doorliep een carrièrepad in de sales bij een grote onderneming. In de loop van 2015 besloot men precies op het juiste moment om hem te laten doen waar hij heel goed in is, mensen hun talenten laten gebruiken en zichzelf continue te ontwikkelen. Toch had het Reizen & Ondernemen virus hem flink te pakken en heeft hij per 1.9.2016 zijn baan als Manager Sales Academy opgezegd. Hiep hiep, je bent vrij om te doen waar je het meeste talent voor hebt, wat een kans! Angela organiseerde (sport) events bij een gemeente in Zuid Holland en besloot daar in het proces een punt achter te zetten. Ze pakten het serieus aan en zetten samen een reizend bedrijf op, hun skills en talenten combinerend met zoveel mogelijk ideale dagen en uitdagende experimenten. Wil je weten wat ze dan gaan doen en waarheen het avontuur gaat? Volg hen online!

Volg Tino & Angela op de volgende kanalen:

BAS EN SOFIE: 
ONTSLAG NEMEN, ALLES VERKOPEN EN ZOLANG MOGELIJK SAMEN HET AVONTUUR AANGAAN.

Gevolgde training: Reizen & Ondernemen Online Training – Juli 2015

Bas en Sofie droomden van een leven in vrijheid en avontuur, maar hoe moeten we dat dan vormgeven, vroegen zij zich zoals zovelen af. Naarmate de training vorderde en de ideeën vorm kregen, schreef Sofie zich op 9 oktober 2015 in bij de KvK met haar bedrijfsidee en kondigde haar ontslag aan als account manager bij een mediabureau in Amsterdam. Bas volgde nog geen week later en nam ontslag van zijn baan marketing coordinator bij een grote hotelketen. Samen runnen ze het online content marketing bureau Something Somewhere. Bas is video producer en Sofie schrijft teksten voor het web. Samen runnen ze online content campagnes voor bedrijven. Op 1 januari 2016 begon hun grote Europese reisavontuur: als content marketeers geld verdienen op internet en zich uitleven in de sneeuw en de zee als skileraren en surfleraren.

Volg Bas & Sofie op de volgende kanalen:
....

KATJA: 
ALS IK JONGE MENSEN MAG HELPEN HUN WEG TE VINDEN, HOEF IK NOOIT MEER TE WERKEN.

Gevolgde training: Wonderlijke Weekenden – Mei/Juni 2015
Katja had al ruim acht jaar een baan bij woningcorporatie het Domijn in Enschede. Ja, het was werk en het bracht geld in het laatje maar echt gelukkig was ze er niet. Dolgraag wilde ze uitvogelen hoe ze dé droombaan van mijn leven kon vinden. Haar grote droom? Iedere dag met jonge mensen werken en hen helpen hun weg te vinden in het doolhof van mogelijkheden en verwachtingen die de moderne maatschappij bij hen neerlegt. Tijdens het tweede Wonderlijke Weekend in deze serie, trok Katja haar stoute schoenen al aan en begon met contacten leggen in het werkveld waar ze haar oog op had: coaching en stage begeleiding. Ze volgde een opleiding tot professioneel coach. Haar meest gedurfde experiment leverde haar de baan van haar dromen op. Ze schreef een vacature voor haar eigen droombaan, zoals zij die voor zich zag en stuurde deze naar de Saxion Hogeschool in Enschede. Dat sloeg aan! Ze kon per 1 Januari 2016 beginnen aan haar zelf gecreëerde droombaan bij het Saxion Centrum voor Ondernemerschap ! Petje af, dat is nog eens een staaltje heft-in-eigen-hand nemen! Supertrots zijn wij op Katja!!

Volg Katja op de volgende kanalen:
.

ANNEMARIE: 
IK WIL MEER REIZEN!

Gevolgde training: Reizen & Ondernemen Online Training – Feb 2015

Annemarie werkte als communicatie specialist bij een fullservice communicatie bureau in Leeuwarden en is daarnaast mede-oprichter van de website ikwilmeerreizen.nl toen ze zich begin 2015 bij ons meldde: ‘ik geloof dat ik een laatste zetje in de rug nodig heb. Ik wil als digitale nomade gaan leven, maar hoe doe ik dat?‘  Ze begon met de training Reizen en Ondernemen en met hulp van de opdrachten bereidde zich stapje voor stapje voor op een leven als digitale nomade. Ze zette haar eigen content marketing bedrijf op en werkte hard met haar bedrijfspartner aan de professionalisering en uitbreiding van de webshop op ikwilmeerreizen.nl. Ze nam haar bezittingen onder de loep, deed een grote opruiming en verhuurde haar huis. Het lukte haar te sparen voor haar grote avontuur en kondigde als klap op de vuurpijl haar ontslag aan op haar werk. Sinds juni leeft ze als nomade en in oktober van 2015 begon zij aan haar echte digitale nomaden avontuur en vertrok naar Zuid Amerika. Begint in september 2017 aan haar derde periode van long-term travel en stapt (wederom) op de Nomad Cruise om de Atlantische Oceaan over te steken naar Panama.

Volg Annemarie op de volgende kanalen:
..

INEKE EN ROB: 
ZIJ MAAKT WERK VAN ORGANISEREN. HIJ ZIT LIEVER TUSSEN TWEE DEUREN DAN TUSSEN VIER MUREN.

Gevolgde training: Reis je dromen achterna in Mexico – Aug 2015

Ineke werkte de afgelopen tien jaar als commercieel medewerker bij een groot vervoersbedrijf en kon het kriebeltje dat er meer moest zijn in het leven niet langer weerstaan. Rob werkt bij een groot afvalverwerkingsbedrijf in de verkoop. Samen kwamen ze meedoen met het lifestyle design programma in Mexico. Rob kwam voornamelijk om Ineke te ondersteunen in haar zoektocht en om vakantie te vieren. Ook Rob wilde wel een paar sessies meedoen. Tijdens de opdracht waar een lifestyle design canvas geknutseld ging worden, hebben we nog nooit iemand zo snel zien uitknippen waar zijn hart voor klopt: vrachtwagenchauffeur worden. Kort voorafgaand aan de training heeft Ineke ontslag genomen. Samen bouwden we in Mexico haar bedrijfsidee rondom virtueel assistent worden verder uit. Voorzichtig begon Rob zijn verkenningstocht naar een bestaan als vrachtwagenchauffeur. Terug in Nederland ging Ineke aan de slag met een opleiding tot virtueel assistent, startte haar bedrijf Regeldaad en vond haar eerste klanten. Rob’s functie kwam te vervallen in december (joehoe!!). Rob heeft, betaald door een opdrachtgever, zijn vrachtwagenrijbewijs gehaald en rijdt inmiddels op de vrachtwagen! Chapeau Rob en Ineke! Supercool!!!

Volg Ineke op de volgende kanalen:
.

YVONNE EN TOM: VAN HET GEBAANDE PAD AF EN ONS HART VOLGEN!

Gevolgde training: Reizen & Ondernemen – Aug 2015

Tom en Yvonne volgden in augustus 2015 onze training Reizen en Ondernemen (nu de Digital Nomad Series). Vol inspiratie en ideetjes om samen iets te gaan ondernemen, begon Yvonne haar Facebook pagina Yvonderweg en de gelijknamige website. Na maanden voorbereiden vertrokken ze voor een reis van vier maanden rondom de wereld: New York, Chili, Vanuatu, Nieuw Zeeland en Vietnam. Noem het een quarter-life crisisdertigers dilemma of ander first world problem, feit was dat Yvonne niet gelukkig was met de invulling van haar leven, schrijft ze op haar website. “Dat kon niet de bedoeling zijn. Het strookte ook totaal niet met hoe ik over het leven dacht. Dat het in een oogwenk voorbij kan zijn. Dat je eruit moet halen wat erin zit en dat je niet uit moet stellen wat je vandaag al kunt doen. Dat je van de gebaande paden af mag en je hart mag volgen. Het werd tijd dat ik dat eens in de praktijk ging brengen“. Het begon met hun reis. En met de website yvonderweg.nl. In 2016 richtten zij samen Kekke Campers op, ontstaan vanuit hun passie voor reizen en ondernemen. “It’s a dream coming true 🙂“. 

Volg Tom en Yvonne op de volgende kanalen:
 .

MANU EN RENE: VIDEO MAKEN MET EEN DRONE,  EEN B&B IN THAILAND ERGENS AAN ZEE

Gevolgde training: Digital Nomad Series – Voorjaar 2016

Manu en Rene hadden een diep gekoesterde wens: emigreren naar Thailand en daar, ooit, een eigen bed & Breakfast aan zee openen. Al jaren hadden ze het erover. Nooit was het moment goed. Altijd was er nog wel een goedbetaald project dat zich aandiende waarmee ze nog wat konden sparen. Altijd was er wel die kans op een promotie op het werk. Na tientallen jaren voor dezelfde werkgever, stond de baan van Manu op de tocht. Zonder pardon was het einde verhaal. Voor Manu de wakeup call die ze achteraf gezien nodig had om te bewegen. Ze pakte de kans en startte een Facebook pagina waarop ze mensen helpt een gezondere leefstijl te adopteren, deed ervaring op met ondernemen en netwerk marketing op internet, dit beviel goed en ze bleef op deze manier ondernemen eenmaal in Thailand. Rene volgde, na meer dan 30 jaar als timmerman gewerkt te hebben voor oa Joop van den Ende producties. Samen kochten ze een drone. Om films mee te gaan maken en die aan te bieden aan lokale hotels en tijdens bruiloften. Manu en René vliegen eind september 2016 naar Thailand om aan het grootste avontuur van hun leven te beginnen: aan hun nieuwe normaal.

Volg Manu en Rene op de volgende kanalen:
.

SIMONE: NA 2,5 JAAR IN DE WW REIS IK MIJN DROOM ACHTERNA: EEN CAFEETJE IN GRANADA, NICARAGUA OPENEN

Gevolgde training: Digital Nomad Series – Voorjaar 2016

Na 2,5 jaar (!) in de WW, kon Simone zich bijna niet meer voorstellen dat leven op je eigen voorwaarden tot de mogelijkheden behoort. Verplicht solliciteren op ‘bullshit banen‘ om maar weer aan het werk te raken, haalde alle energie bij haar weg. Tijdens de Digital Nomad Series durfde ze toe te geven aan die ‘sparkle‘, aan dat vlammetje dat nog steeds bij haar brandde. Een langgekoesterde en diepe wens kreeg vorm: ze was tijdens een reis jaren geleden verliefd geworden op Nicaragua. Op het land, op het leven en het levenstempo daar. Als ze haar ogen dicht deed en dacht aan hetgeen ze zou gaan doen als geld geen rol speelde was het dat: Nicaragua. En dan een cafeetje beginnen voor mede-nomads in Granada. Een leescafé waar je even thuiskomt en een lokaal bakje koffie drinkt maar ook voor vrouwen aldaar die niet kunnen lezen. Ze trok de stoute schoenen aan en boekte een ticket. Diezelfde week kreeg ze, ongelofelijk maar waar, een baan aangeboden in Nederland. Ze weigerde en zette haar proces van afscheid nemen van spullen en mensen voort. Tijdens de Digital Nomad Series bereidde ze zich voor op de zaken die op haar pad gaan komen in deze transitie en gaf ze vorm aan haar café. Simone is vertrokken in augustus 2016, heeft een jaar lang rond gereisd door Centraal Amerika en heeft zich inmiddels gevestigd in Granada, Nicaragua om haar volgende stappen voor te bereiden!

Volg Simone op de volgende kanalen:
 .

MARIETTE: WEG MET HET MANTELPAK: TIME TI HIT THE ROAD

Gevolgde training: Digital Nomad Series – Voorjaar 2016

Met 20 jaar ervaring als trainer en coach, meldde Mariette zich bij ons. ‘Ik las over ‘digital nomads’ en wist: dit is het voor mij. Ik kom bij jullie om inhoudelijk vorm te geven aan een bestaan als reizend ondernemer’. Tijdens het programma ontdekte Mariëtte dat het coachen en trainen absoluut haar roeping en haar vak is, alleen niet meer trekkend aan dode paarden in krijtstreep pakken, zoals ze het zelf noemde. Ze besloot een andere richting in te slaan en zich op een andere doelgroep te richten: mensen die een ander pad dan het gebaande willen lopen. Jonge mensen maar ook zeker mensen die in haar eigen leeftijdscategorie vallen, de midlifers. Mariëtte leefde voorafgaand aan de training 1,5 jaar nomadisch in haar Mercedes bus genaamd Lot, en proefde aan de vrijheid. Ze gaf nog, compleet met mantelpak en al, training binnen grote corporate ondernemingen en banken. Een tegenstelling van leven die ze niet meer vol kon houden. Tijdens de Digital Nomad Series bedacht ze, en gaf ze vorm aan haar bedrijf midlifenomads.com. Afgelopen week, begin juli 2016 vertrok ze met Lot naar Spanje, haar eerste digital nomad bestemming!

Volg Mariëtte op de volgende kanalen:
 .

CAT, RUBEN & KIDS: MET HET HELE GEZIN DE AUSTRALISCHE OUTBACK IN: HOMESCHOOLEN EN ONDERNEMEN ONDERWEG

Gevolgde training: Persoonlijke online coaching in 2015

Gaandeweg 2015 raakt de ontwikkeling van een nieuwe levensstijl voor Cathelijne en Ruben in een stroomversnelling. Onze Skype gesprekken met ze zijn ontzettend gaaf, helemaal hyper van ideeën en energie en vol herkenning. Een droom vormt zich in de koppies van de twee Nederlandse Aussies: ze willen met de kinderen de Australische outback in, op avontuur, op ontdekkingsreis, onderweg zelf de kinderen scholen, met hun handen werken, voelen dat ze leven! Ze hakken de knoop door aan het einde van de zomer van 2015. In maart van 2016 zijn ze vertrokken! Het huis is leeg, alle spullen verkocht, de kinderen van school. Het jaar in de outback brengen ze door in een compleet verbouwde caravan. Ze zijn nu onderweg en hun eerste avonturen verschijnen op Instagram en binnenkort ook op hun nieuwe website.

Volg Cat, Ruben & kids op de volgende kanalen:
 .

FLEUR HELPT NON-PROFITS MET HUN ONLINE AANWEZIGHEID & DOET SOCIAAL PEDAGOGISCH VRIJWILLIGERSWERK IN BRAZILIË

Gevolgde training: Digital Nomad Series 2016

We ontmoetten elkaar op de Digital Nomad Borrel in Utrecht. Je sprak mij, Diana, aan en wat was dat een intens gesprek. Over je grote droom iets te betekenen voor een ander, over moeite hebben lol te vinden in datgeen waar je voor studeerde, over vastlopen in het cirkeltje van geld tekort. Je ging meedoen aan de Digital Nomad Series. Je wilde naar Zuid Amerika, werken aan een sociaal pedagogisch project, iets met mensen, iets terugdoen met de kennis die je hebt. Je ging in mogelijkheden denken, ook al bleef het moeilijk voor te stellen dat je ooit lol zou beleven aan werken achter een computer. Je ging je plan verder vormgeven, ging projecten scouten in Zuid Amerika, nam contact op met organisaties. Voor we het wisten had je jezelf een hele gave vrijwilligersplek in Brazilië geregeld: vier uurtjes per dag werken tegen kost en inwoning. Je boekte je ticket! (WÁT HEEFT FLEUR GEDAAN? ECHT? WAUW!!!) En toen plotseling na zo lange tijd, was daar die leuke baan waar je al zo lang op hoopte. Je twijfelde en toch ook niet. Je had je ticket al geboekt en je hart riep. Fleur vertrok op 6 oktober 2016 naar Brazilië en reisde lang rond. Inmiddels, in september 2017, bereidt Fleur zich voor op een reisetappe door Nieuw Zeeland.

Volg Fleur op de volgende kanalen:
.

Ik wil ook geen automatische piloot meer. Ik  wil aan de slag..

X