Leven met intentie

Deepak Chopra schreef een beroemd boek over de zeven spirituele wetten van succes. Geredeneerd vanuit traditioneel Indiase Ayurveda, beschrijft Chopra in simpele woorden de complexe relatie tussen lichaam/ geest en de invloed die de beheersing daarvan heeft op wie je bent of kunt worden als persoon en inherent daaraan het leven dat je zou kunnen leiden.

Onze (Westerse) cultuur leert ons dat een iedere actie een gevolg heeft en dat je je toekomst kunt controleren door actie te ondernemen op de door jou gestelde doelen. Als je goed je best doet en hard werkt, haal je je doelen en word je succesvol en gelukkig. Logisch! Toch? Het stellen van deze doelen komt bij de meeste mensen die in het Westen zijn opgegroeid vanuit deze logische actie-gevolg redenering, vanuit het hoofd. Ik heb zus en zo gestudeerd, dus ik ga nu aan het werk als zo en zo.

Chopra beweert het tegenovergestelde in zijn boek de zeven spirituele wetten van succes. Hetgeen zich manifesteert op je pad, wordt geleid door de intentie die je hebt. Een intentie komt vanuit je hart, vanuit de diepste wensen die je voor jezelf en de wereld hebt. Bewust leven in dit moment en jezelf herinneren aan de intenties die je hebt voor jezelf en je leven is genoeg. Volgens de filosofie van Chopra hoef je verder niks te doen. Bewust in het nu leven en loslaten.

Werkt dat echt? Ja, geloof het of niet. Als je dit leest met een opgetrokken wenkbrauw en een opkomende gedachte: ‘ja hoor, lekker hippie new age‘, dan nodig ik je uit het een kans te geven en het eens te proberen. Herinner jezelf eraan dat Oosterse filosofie al veel langer bij ons is onze Westerse moderne samenleving oud is en dat het compleet tegenovergestelde van iets dat je leerde, ook waar kan zijn.

Met name sinds ons verblijf in India, zijn wij meer geïnteresseerd geraakt in Oosterse spiritualiteit, meditatie en yoga. Hierdoor zijn er een paar prachtige kansen en inspirerende mensen op ons pad gekomen. Voor ons begon dat allemaal met de realisatie dat het belangrijk is te weten waar je van droomt (wat je wildste dromen zijn) en dat het realiseren van die dromen begint met intentie.

Een intentie is een bewuste positieve gedachte de wereld sturen. Een wens uiten is ook een intentie. Jouw bucketlist is eigenlijk een vorm van de vijfde spirituele wet van Chopra: die van intentie en wens. Om de kracht van deze wet in je leven te voelen adviseert Chopra in zijn boek om de volgende stappen in gedachten te houden:

Ik zal een lijst maken van al mijn wensen en deze bij me dragen. Ik zal naar deze lijst kijken voordat ik aan mijn periode van stilte en meditatie begin. Ik zal ernaar kijken voordat ik ’s avonds ga slapen. Ik zal ernaar kijken als ik ’s ochtends wakker word.

Ik zal deze lijst met mijn wensen loslaten en overgeven en erop vertrouwen dat als de zaken voor mij niet goed lijken te gaan, daar een reden voor is, en dat het kosmische stelsel een bedoeling heeft die veel weidser is dan datgene dat ik zelf had bedacht.

Ik zal mezelf eraan herinneren alles te doen vanuit een bewustzijn in het heden. Ik zal weigeren de kwaliteit van mijn aandacht in het heden te laten aantasten en vervliegen door obstakels of problemen. Ik zal het heden accepteren zoals het is, en de toekomst met behulp van mijn diepste intenties verwezenlijken.

Een intentie wordt versterkt door visualiseren van het resultaat van die intentie. Stel jezelf voor als je je wens aan het leven bent: hoe zie je eruit, wat ben je aan het doen? waar ben je? hoe ruikt het? wat vinden andere mensen? hoe voel je je? Hoe vaker je deze oefening doet, hoe meer je zult zien dat je leven zich ernaar gaat vormen! Gegarandeerd.

Zeven-spirituele-wetten-van-succes---Deepak-Chopra---WonderlijkWerkenWil je meer lezen over dit onderwerp? Over intentie en visualisatie en hoe je daar zelf bewust mee kunt omgaan? Pak dan eens een momentje om een goed boek van Deepak Chopra te lezen: De Zeven spirituele wetten van succes kun je bij ons lenen met als verzoek dat als je het een goed boek vindt, het zelf ook aanschaft ;-). Mail ons even als je het wilt lenen!

DIGITAL NOMAD EXPLAINER

Graag inspireren we je met onze opgedane inzichten en kennis van 10 jaar reizen en ondernemen!

Zoek je naar een manier om onderweg geld te verdienen? Download dan onze gratis explainer waarin we vormen van reizen en ondernemen voor je verzamelden. Je leest er verhalen van mensen die met zo'n vorm geld verdienen onderweg. 

Met bewuste en ondernemende groet,

Steven en Diana:)

Diana Vermeij
diana.vermeij@gmail.com

Diana realiseerde zich tijdens haar corporate baan dat ze wel heel veel tijd en energie inruilde voor (veel) geld en dat dat haar niet echt gelukkiger maakte. Ze nam ontslag en begon voor zichzelf. Samen met Steven vertrok ze in 2011 uit Nederland en ze werkt nu vanuit Centraal Amerika als lifestyle coach en website ontwikkelaar.